Terdapat ralat dalam alat ini

Cinta

Dari jiwa dan raga setiap insan ,
bukan hanya melahirkan cinta pada seorang kekasih ,
cinta juga boleh lahir untuk semua makhluk Allah .

Cinta Yang Paling Utama ,
Cintailah Allah Yang Maha Suci .


Buat kalian ...

Apa saja dari blog ini, andai di ambil tanpa kebenaran,
saya tidak halalkan. Kalian di benarkan link blog ini . Selamat membaca , melihat dan mendengar .. Terima kasih .

Jumaat, 23 Oktober 2009

"Cinta Mata Keranjang " ????

Guna utama mata ia lah untuk melihat . ,
Tapi bagi yg cacat penglihatan ,
pernah terdengar pada aku mereka boleh melihat dgn hati ,
tapi tak dapat aku nak perkatakan macam mana kah itu ????
Mungkin anda boleh ceritakan bagaimana ???.

Orang bercinta selalu berkata dari mata turun ke hati !!!
Munkin kah bila lihat rupa ,
rasa berkenan ,
dan timbul lah rasa cinta ??

Kalau tak tahu budi bahasa ,
mungkin kah cinta boleh lahir ??

Aku juga pernah dengar orang kata cinta pandang pertama ,
Apa kah itu erti nya sekali pandang sudah jatuh cinta ?? .

Apa kah jelingan mata boleh memikat hati ???
Hati menjadi teringat ?
Hati menjadi rindu ?
Dan hati menjadi cinta ..............

Mungkin kah mata mempunyai daya memikat yg kuat ???
Jelingan si gadis boleh memikat si teruna .....
Jelingan si teruna juga boleh memikat si gadis .....

Mungkin kah si isteri boleh terpikat dgn jelingan lelaki lain ??
Mungkin kah si suami boleh terpikat dgn jelingan perempuan lain ??

Boleh kah di katakan "Cinta Mata Keranjang" ,
untuk cinta yg lahir hanya melalui pandangan mata saja ????

Kadang kadang kita boleh kenal keadaan sesaorang bila melihat mata nya ,
saperti orang itu sakit , penat , suka , marah dan macam macam lagi .....
Tapi boleh kah di kenal hati budi dgn melihat mata ??

kalau tak tahan dgn jelingan si dia ,
pakai lah cermin mata hitam ....
Hi hi hi ...... kuat kan lah iman di hati !!!!!

Kalau ikut mata !!!!!
Nanti banyak lah koleksi Cinta .......




3 ulasan:

nursarah87 berkata...

aku percaya cinta pandang memandang bila ianya masuk ke angka kedua, ketiga, keempat, n next, n next...hahaha

nobuta berkata...

rasa tak boleh kot kenal hati budi kalau tengok mata je..

faqih berkata...

berputih mata~
hahaha