Terdapat ralat dalam alat ini

Cinta

Dari jiwa dan raga setiap insan ,
bukan hanya melahirkan cinta pada seorang kekasih ,
cinta juga boleh lahir untuk semua makhluk Allah .

Cinta Yang Paling Utama ,
Cintailah Allah Yang Maha Suci .


Buat kalian ...

Apa saja dari blog ini, andai di ambil tanpa kebenaran,
saya tidak halalkan. Kalian di benarkan link blog ini . Selamat membaca , melihat dan mendengar .. Terima kasih .

Rabu, 28 Oktober 2009

Madu jadi racun kalau salah guna !!!!

Tanpa gula ,
mana manis dan sedap nya minuman ,
mana enak nya kuih ,
tapi kalau terlalu banyak manis pun merbahaya pula ,
nanti buang air kecil manis .....
badan gemuk jadi kurus ......

Senyuman pun manis juga ,
seronok jika dapat senyuman manis ......
awas jangan sampai tergoda ....
awas jangan sampai terlupa apa yg telah ada ....

Gadis comel pun di katakan manis juga .....
jadi hati hati ....
benda yg manis tu kan ada bahaya nya !!!!.

Jangan pula kerana takut manis .....
terlebih pula ambil garam ....
garam pun kalau banyak bahaya juga .....
Jangan lah di salah gunakan !!!

HP pun di kata kan boleh disalah guna ..
( nanti dok main sms je )
itu lah kesian juga pelajar tingkatan 6 tak dapat bawa HP ke sekolah ,
Tapi rakan yg sama umur belajar kat " U " boleh pula bawa HP ...
hi hi hi .....
kalau nak bawa HP kat sekolah ,
terpaksa lah sembunyi di bahagian badan yg agak terlarang ,
hi hi hi .......

Kalau isteri pertama dah setuju untuk di madu kan ....
boleh lah bermadu .....
tapi , biar lah adil dan ikut peraturan ........
madu tu boleh bertukar jadi racun kalau salah guna ........

Kekasih boleh bermadu juga ke ?????



1 ulasan:

jue berkata...

assalamualaikum...
maaf, saya telah C&P karya anda ini di FB, dan meletakkan carian blog anda di bahagian komen..
saya cuba share terus ke link anda, tapi tak bole..
oleh itu, saya mohon kebenaran anda, untuk terus paparkan nurkilan anda,
jika anda tidak benar saya akan delete terus..

(saya sangat suka share artikel @ puisi, tapi saya baru terbaca bahawa blog ni tak benarkan..maaf..)