Cinta

Dari jiwa dan raga setiap insan ,
bukan hanya melahirkan cinta pada seorang kekasih ,
cinta juga boleh lahir untuk semua makhluk Allah .

Cinta Yang Paling Utama ,

Cintailah Allah Yang Maha Suci .

Buat kalian ...

Apa saja dari blog ini, andai di ambil tanpa kebenaran,
saya tidak halalkan. Kalian di benarkan link blog ini . Selamat membaca , melihat dan mendengar .. Terima kasih .

Selasa, 26 Januari 2010

Janji kita

Kekasih ku
Sejak kita terpisah dulu
Setiap saat aku mencari tempat ini
Hari ini baru aku temui .

Aku masih ingat
Kita bersama berjanji
Andai kita berpisah
Apa pun sebabnya
Kita akan bertemu di sini .

Wajah mu belum kelihatan disini
Apa kah kau masih dalam pencarian .

Sayang!
Di sini bukan lagi saperti dulu
Masa merubah segala .

Hati ku tetap setia
Menunggu kedatangan mu
Saperti janji berpadu .

Bila aku sendirian di sini
Izinkan aku ingati kembali
Dulu kita berdua disini
Kita selalu berbisik kata cinta
Rindu kasih dan sayang
Lalu kita sama tersenyum bila mata bertentang mata
Kadang kain tudung mu menutup muka ku
Dan kita ketawa
Cepatnya masa berlalu
Datang senja tidak terasa .

Aku tidak kemana lagi
Aku tunggu di sini
Andai nyawa ku di panggir Illahi
Dan tika itu kau kemari
Kuburkanlah aku disini
Sedekahlah bacaan ayat suci
Bersama doa kesejahteraan
Biar menjadi teman di dalam kuburan ...



Insan Biasa . Kuala Lumpur .

6 ulasan:

Jijahh @ f.k berkata...

tersentuh hati ku ...

Insan Biasa berkata...

hihihi ...

Terimakasih sudi merasai
setuhan hati
.....

:: hayati :: berkata...

jd btol la penah kecewa dulu yer....hehe...yg pasti ngn gula la kn...hehe
tp alhamdulillah semut xmati krn gula.....xbaik kn....


emm kalu sy tiada lg, itu la juga yg sy harapkn...sedekah pahala dr teman2 sy yg sejati..yg ikhlas menyayangi n bersahabat ngn sy krn DIA....

Insan Biasa berkata...

Berbicara bahasa cinta ....

Menyentuh persaan insan yg di lamun kasih dan sayang ...

Babak babak kisah kehidupan .
Kerinduan semut dan gula .

Ye ! berdoa ..sekarang juga semoga Illahi memberi kesejahteraan pada kita semua ...

Insan Biasa berkata...

Hayati :

Hihihi...

Kecewa kecewa kecewa ...

Tu biasa , pas tu merindu pula !!!!

:: hayati :: berkata...

nape delete post yg terbaru tu...
bace tajuk mcm best jer...huhu
xsempat nk bace...