Terdapat ralat dalam alat ini

Cinta

Dari jiwa dan raga setiap insan ,
bukan hanya melahirkan cinta pada seorang kekasih ,
cinta juga boleh lahir untuk semua makhluk Allah .

Cinta Yang Paling Utama ,
Cintailah Allah Yang Maha Suci .


Buat kalian ...

Apa saja dari blog ini, andai di ambil tanpa kebenaran,
saya tidak halalkan. Kalian di benarkan link blog ini . Selamat membaca , melihat dan mendengar .. Terima kasih .

Selasa, 19 Januari 2010

Bicara seorang gadis

Aku terdengar bicara seorang gadis sambil bergelak ketawa :-

Tak pe la kawen orang tua , janji poket nya penuh .
Aku umur 2o , dia umur 60 .
hi hi geli nya macam cucu dgn atuk , tak pe , tahan dan saboooor je .

Buat sampai dia ikut kata !!!
Pas tu tukar milik harta . ( dasar pedang cukur namanya )

Kalau dia tak setuju
Kunci pintu dari dalam ... biar dia kat luar !!
Biar merayu sampai setuju ...

Dah setuju , semua sudah tukar milik ,
sakitkan hati dia, kata dia tak power !!!
kurang tenaga ! kurang gula !

Beli gula banyak banyak
Abang minum manis manis ye! , biar kuat baru sayang suka .
Abang makan manis manis ye! , biar ada tenaga boleh selalu bersama .

Bila banyak penyakit ,
Biasa lah dah tua ...
Sampai lah masa .

Jadi janda muda banyak " reta "
Kereta mewah, rumah mewah dan semua mewah .
Dapat la laki muda suka suka ....

Gula gula gula ...... manis beracun .
Tapi itu lah yg semut suka !!

2 ulasan:

Insan Biasa berkata...

Sayang !!
Patut ke abang g sana tu ???
Perempuan kan gula , berdua pula tu .
Nanti abang jadi si semut ,... ooo bahaya tu !!!
dah la tempat tu sejuk ,

Pergi ke tak ni ??

:: hayati :: berkata...

tany kt sayang tu jer ker...huhu

sy nk bg teori gak...hehe

semut yg mati tu disbbkn tenggelam dlm kemanisan gula yg berbilion....

gula cik abg tu berbilion juga manisny kn...bimbang juga kalu semut jadian tergoda...huhu

suh ler gula ajak mahram dia sorg temankn dia...huhu

eh gula pn ada mahram...hehe