Terdapat ralat dalam alat ini

Cinta

Dari jiwa dan raga setiap insan ,
bukan hanya melahirkan cinta pada seorang kekasih ,
cinta juga boleh lahir untuk semua makhluk Allah .

Cinta Yang Paling Utama ,
Cintailah Allah Yang Maha Suci .


Buat kalian ...

Apa saja dari blog ini, andai di ambil tanpa kebenaran,
saya tidak halalkan. Kalian di benarkan link blog ini . Selamat membaca , melihat dan mendengar .. Terima kasih .

Isnin, 4 Januari 2010

Black Metal

Pengikut Black metal masih ada ,
Pengikut baru juga ada ,
Remaja belasan tahun ada berminat ,
Pelajar IPT pun ada .

Mungkinkahkah kerana jiwa mereka kosong ?
Mungkinkah itu hanya dirasakan sebagai budaya muzik saja ?
Mungkinkah terpengaruh dgn rakan ?
Mungkinkah rasa ingin mencuba ?
Mungkinkah kerana tarikan seks ?

Entahlah !!!
Mungkin anda tahu punca sebenarnya .
Mungkin ada di antara pelawat yg pernah dan sedang terlibat .
Kalau sudi bolehlah kongsikan apa sebenarnya .......

Itu ari black metal ada kat jalan Klang Lama .
Gadis bertudung pun ikut sama .

Bagus ye kalau dapat tahu dari orang yang pernah lalui atau sedang aktif sekarang .

5 ulasan:

:: hayati :: berkata...

huhu puncany krn agama dipelajari hanya sambil lewa sahaje.....
agama sbg pelajaran sampingn sahaje...
agama sbg syarat mt plajarn wajib saje...

klu ank yg terlibat slh satunye mungkin ibu bapa lalai dlm melaksanakn amanah..

ala awk xbuang lg PENGESAHAN PERKATAAN tuh...huhu

:: hayati :: berkata...

insanbiasa pegi kt: PERIBADIKAN, pastu TETAPAN, pastu ULASAN, pastu klik NO dkt PENGESAHAN PERKATAAN tuh yer...sekian...hehe

:: hayati :: berkata...

insanbiasa awk lbh pakar....huhu

Budak Malu818 berkata...

tiada iman,runtuhlah peribadi..
hurm..
dengar kt telinga ajer,
jangan,asyik..
sebab,yang jadik asyik benda lain..
black metal++anak beranak metal semua music bising..
teramat mustahil,kalau mereka bleh terpesona..sekadar kagum sahaja..
unless,ade element2 lain dalam music..
terlampau,sukakan keganasan buleh menyebabkan otak jadik lembab..
sukar nak berpikir..
insyaallah,kalau dengar di telinga sahaja..
jangan joget..
bahaya..

NICK IRFAN berkata...

wah! sajak black metal lak? mcm2 sajak la ko buat? wah! hebat! teruskan menulis ko mmg ada jiwa seni aku minat jgk sajak2 ni tp x reti nk tulis...