Terdapat ralat dalam alat ini

Cinta

Dari jiwa dan raga setiap insan ,
bukan hanya melahirkan cinta pada seorang kekasih ,
cinta juga boleh lahir untuk semua makhluk Allah .

Cinta Yang Paling Utama ,
Cintailah Allah Yang Maha Suci .


Buat kalian ...

Apa saja dari blog ini, andai di ambil tanpa kebenaran,
saya tidak halalkan. Kalian di benarkan link blog ini . Selamat membaca , melihat dan mendengar .. Terima kasih .

Rabu, 23 Disember 2009

Manis bermadu

Zizie 31 kahwin YB , ( bermadu )

Siti Fatimah 22 kahwin ayah sarah Raisuddin . ( bermadu )

Hati dah suka semua indah belaka .

Begitu lah dunia , itukah cinta ? .

Madu madu nya pula terasa manis ke pahit ?


Aku nak tahu , ada kah di muka bumi ini , Budaya kehidupan manusia di mana suami boleh di madukan ?

Siapa siapa yg ada info , boleh lah kongsikan .
Terima kasih .........

6 ulasan:

M O N I C A berkata...

best ke bermadu ni??

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

tak bersedia lagi utk bermadu.huhuhu

aNiSa hANg tUaH berkata...

jodoh di tangan Tuhan.

annie berkata...

klu boleh, dah lama.....???? Hehehehe, joke only. Keje gila mengubah hukum Tuhan lelaki bermadu !!!!!

~ aRora_aTeh~ berkata...

hm..
bru je menolak angin2 tuk bermadu,...
bru je ade relation yg srius ngn dia dlm 2 bulan..
mcm2 bende jd...
last dpt tau...die da ade family..
lagi haru..bile dikatakan diri ni mybe yg ke3???
gile...susah nk pcaya...tp mgkin tu ptnjuk yg betull...
umur 26...dah ade 2 family?
hebat....
dan hati ni....kene rawat semula...sakitnye.....

tak fhm cemane ade yg willing tuk jd madu...

Ahmad Ramli berkata...

Ada seorang isteri yang marah kerana suaminya tidak memberi tahu tentang perkahwinan dengan seorang isteri baru. Bila ditanya, adakah kakak akan izinkan suami kakak jika ia memberi tahu ...."Tidak.....";..."Oh, sebab itu dia tak bagi tahu, kalau bagi tahu kakak tak kan izinkan."
Selang 10 tahun kemudian, jumpa lagi isteri tersebut; ketika itu suaminya sedang sakit(tua) dan perlu dirawat dirumahnya.
Isteri pertama menjaga suaminya dan selepas berbulan, ia merungut, :..bila sakit kita bela,, bila sihat dia ..... Bila ditanya, "kalau suami kakak dijaga oleh isteri muda, kakak suka ke.... "Tak, biar sakit pun, kakak nak jaga....."
Sampai macam tu, nak jaga suamipun berebut...sebab di sana ada "madu".
Jadi, bila suami kawin dua, yang bermadu bukan para isteri tetapi suami. Dari segi istilah "ber" bermaksud "ada", jadi suami yang ada "madu" tu.